Damp in het hoofd

Dit artikel schreef ik naar aanleiding van een reeks interviews tijdens een demonstratie van antichemtrailactivisten in augustus 2013. Verschillende hoofdrolspelers blijken tien jaar later nog steeds kopmannen te zijn in de antivanallesbeweging, tegen vaccinatie, cornamaatregelen, 5G- en andere straling, enz.

Bron: gedachtenvoer.nl

De volledige podcast kan u ook beluisteren op de website van gedachtenvoer.nl. Indien u uw leven niet beu bent, kan u ook gewoon naar buiten gaan en genieten van het goede weer en van een vleugje frisse lucht.

“Fantasieën van verveelde en vervelende mensen die verslaafd zijn aan de eigen nonsens en die in alles, behalve in de eigen, losjes georganiseerde maar toch collectieve onwetendheid, een samenzwering zien”. Tot zover mijn poging tot het definiëren van chemtrailcomplottheorie.

Of we kunnen hard maken dat de hardcore chemtrail-samenzweringsdenker stekezot is? Hoewel ze waarschijnlijk enkel maar meningen verkondigen die gerespecteerd dienen te worden, gaan we het toch proberen.

1. Bart Lepla is boos op de media. Dat in Syrië gifwolken talloze slachtoffers zouden hebben gemaakt, laat expert van de pseudo-waterdamp niet aan zijn gevoelige hartje komen. Er zijn namelijk dringender zaken waarover Big Media niet bericht:

2. Ook de hersenen van Luc willen al eens jeuken. In een interview met Gedachtenvoer.nl laat Luc Vervliet zijn synapsen door het rode gaan. Voor de “verdwaalde dichter” — eentje die nogal eens verloren loopt in zijn eigen taal, niveau Jommeke — is het allemaal overduidelijk. De beschaving is in een neerwaartse spiraal terechtgekomen, wat het resultaat is van een globale samenzwering. Niet gehinderd door al te veel feitenkennis breit hij in ongeveer vier minuten alles wat volgens hem mis gaat in deze wereld, netjes aan elkaar. Het gelijk is groot.

Voor u aan zijn opsomming begint, neemt u best eens heel diep adem: CEO’s van grote bedrijven, de bankcrisis, de voeding die op hol slaat, genetische manipulatie,  de farmaceutische industrie (met “een pandemie van vaccins”), 9/11, het gat in de ozon, de zure regen en uiteraard de chemtrails, “wat scheikunde is”, met stoffen als aluminium, cadmium, arsenicum, strontium, barium en microplasma dat genetisch gemanipuleerde organismen en synthetische stoffen bevat, die aanleiding kunnen geven tot allerhande ziektes zoals de “onbekende morgellons“. Het zijn allemaal onderdelen van dezelfde samenzwering die o.a. aangekondigd werd op de Georgia Guidestones.

3. Jo heeft het niet met Monsanto. Dat bedrijf ontwikkelde “speciale zaden die resistent zijn tegen aluminium” want dat is nu net wat er in die chemtrails zit! En, aldus Jo, speelt Monsanto “in één hoedje [sic] samen met Big Pharma, het addergebroed [nog eens sic]”! Professor Gobelijn meets de Rode Ridder meets heel wat Secret Societies. Verder wijst Jo er fijntjes op dat het personeel van Monsanto ’s middags in de cafetaria bio eet. U leest het goed: ’s middags!!! Ook voor Jo zijn feiten minder belangrijk dan de eigen mening.

4. Pascal is de mediaspecialist van het zootje, waarschijnlijk omdat hij vijftien jaar geleden de stekker uit het televisietoestel getrokken heeft. Hij zou zich niet meer laten “infecteren en desinformeren door informatie die geen steek houdt, want op het internet is genoeg informatie te vinden”, waarop-ie bijna verbatim Alex Jones’ infowars.com citeert. Pascale klinkt een beetje alsof iemand zonet de stekker uit zijn neuraal netwerk heeft verwijderd.

5. Chantal, schrijfster van The Alchemy of Love, zorgt voor de positieve noot. Steeds meer mensen worden wakker, zegt passionele Chantal. Ze krijgen hogere frequenties, aldus spirituele Chantal. Ze zijn op weg naar een toestand van transitie, orakelt engelachtige Chantal. Chantal-in-den-Hoge zegt nog veel meer, over liefde, spiritualiteit. Recht vanuit het hart. Ze spaart de woorden niet. Ze spreekt en praat en ratelt en giechelt. Even rijdt de interviewer van gedachtenvoer.nl haar klem: de suggestie om haar geschriften gratis ter beschikking te stellen, nu ja, daarover moet de dame nog even mediteren. Maar ook het hart heeft blijkbaar zijn lopende kosten: de wijsheid van boekhouder Chantal kost u €14,95.

6. Peter is een ervaren activist, beter bekend als chemtrail-burgemeester Peter Vereecke. Hij klinkt een beetje moe, gebroken zelfs. Het verspreiden van anti-vaccinatie-propaganda, complottheorieën, zijn Belfort-group en het eindeloos bestoken van de vrt-weerdienst met mails, heeft hem dan ook veel energie gevraagd. En dat vreet hoorbaar aan de ex-politicus. Daartegenover staat de jarenlange onverschilligheid van politici, journalisten, milieupartijen, weermannen, academici, beleidsmensen, het grote publiek, van bijna iedereen dus.

Shares
Frank Verhoft Geschreven door:

Verhalen over oude en nieuwe complotverhalen, pseudowetenschap en desinformatie. Volg me op Mastodon.